Generalforsamling 2017

 
Bestyrelsens beretning for 2016

Bestyrelsen har holdt 4 møder i 2016: Februar, april, august og oktober.
Vi holder skruen i vandet – svømmerne er i hvert fald stadig talstærkt i vandet.
Men det er svært at holde gang i tingene.

Gymnastikken, hvor vel at mærke alle medlemmer er under 25 år, har haft en nedgang på 50 %.
 
Bordtennis og badminton ligger stabilt, men de fleste er over 25 år.
 
Svømning har vist et lille fald, men stadigvæk er over halvdelen under 25 år.
 
Dart har givet os 8 nye medlemmer, alderen behøver jeg nok ikke nævne – det er dejligt at klubhuset bliver brugt og værdsat.
 
Vi fastholder stort set de passive medlemmer på små 100.

Samarbejdet med skolen er på samme vilkår, som det hele tiden har været – der bliver ødelagt meget fx hjertestarteren, vandhanerne ved gymnastiksalen, døren til redskabsrummet, noget må vi selv erstatte, andet betaler de fx hjertestarter.
Vi søger Tryg om både starter og skab, og skolen betaler enten den ene eller det andet. Placering ikke på skolen og ikke i klubhuset, men på muren ud mod Svalebækvej.
Thomas pedel er virkelig flink, og reparerer det han kan.
Har flere gange påtalt, at det ikke er rimeligt, at vores terrasse er elevernes rygerum.
Hoppepuden er til fri afbenyttelse.

Børneattester er indsendt og returneret uden anmærkninger. Det er en forudsætning for at få kommunalt tilskud.

Ny foreningsportal til præsentation af foreningerne og booking af tider i haller og på baner.
Nu skal også vedtægter, referat af generalforsamling og regnskab uploades på Foreningsportalen. Det skyldes en ændring af Folkeoplysningsloven, der indeholder skærpet tilsyn og fornyet godkendelse af folkeoplysende foreninger.

PR
Hjemmeside, nyhedsbreve, omtale af diverse på Faxe.nu og Faxenyt annoncering i Haslev Posten og Aktiv Fritid. Skiltning på standerne ved arrangementer. Tak til Mona og hendes hjælpere, se hvad der sker, når du ikke har tid – ingenting!

Foreningernes Dag søndag den 18. september
Vi deltog og fik lov til at være med i Bråbys telt. Vi havde dart på programmet, Just var med det meste af dagen, flere besøgende generelt, men ikke for mange hos os. Mona havde lavet flotte plakater med vores aktiviteter og foldere til uddeling og passede biksen sammen med Eva og mig på skift.

Dilettant
Som jo ikke er for den, vi lige har været til, men for januar 2016.
Stykket hed: Om 14 dage
Der var 25 (40) til generalprøve, 115 (85) premiere og 111 (95) til caféaften.
De flotteste tilskuertal i mange år. Michael spillede op til dans.
Ole-prisen gik i 16 til Rikke Strange Jensen.

Dagens Ret
En gang om måneden inviterer vi til Dagens Ret i klubhuset, det kan vi takket være vores huskok og hans dygtige kartoffelskrællere. Vi er 20-30 hver gang og en særlig gang sidste år var besøget i maj hos Laila og Jørgen.
En anden særlig gang var den 23. august hvor vi lige som i 15 havde besøg af NBC.
De laver grillmad, vi sælger drikkevarer og giver kaffen. Vi var 70.
Vi har adgang til fritidslokale med køkken på skolen. Det søges på samme måde som alle andre lokaler.

Juleølsmagning
Den 11. november, 22 deltagere i år var vi hos Eva og Henning. 5. gang.

Musikerne
Øver hver tirsdag aften i fritidslokalet, vi håber, at det i 2017 kan lykkes at få dem over og spille for os.

Klubhus
Tak til:
Mette og Jørgen A, der har sat pokaler op.
Torben, der satte skabet op.
Mona, der har malet i stuen.
Vi havde indbrud i klubhuset den sidste søndag i september, der blev stjålet 1000 kr. i kontanter (dart folkenes kasse), ødelagt en dør og beskadiget et vindue. Politiet kom så og tog billeder, men mente ikke at de fandt gerningsmanden/mændene/kvinderne.
Skolens overvågningskamera var ikke til hjælp, det er koblet fra fordi støjen generer naboerne…
Vi har sat et skilt i vinduet ”ingen kontanter” og vi har besluttet at reparere alarmen.
Vi har repareret tagrender og diverse inddækninger/tagudhæng.
Så det har kostet lidt i år.
Vi har talt om at investere i lettere klapborde, vi har for mange, de står i vejen.
Mobile Pay fungerer godt.

Svømning
I svømmeafdelingen går vi meget op i, at vi ikke har konkurrencehold og laver stævner. Vi er en fritidsklub, hvor vi skal lære at svømme, men vi skal også have det sjovt. Når det er sagt, så må vi også indrømme, at årets højdepunkt er den sidste torsdag i januar, hvor vi har Distancesvømning. Den 28. januar svømmede 102 svømmere 95.100 meter. 18km mere end året før år. En dejlig aften hvor alle heppede på alle – og der var godt salg i kagerne efterfølgende for at få sukkerbalancen i orden igen.

Meget af arbejdet i kulisserne i 2016 har handlet om et forslag fra Camilla Malm om, at vi skulle anskaffe aquatrampoliner (de har gummi på ’fødderne’, så de kan stå sikkert på bunden af bassinet). Vi søgte økonomiske midler fra Faxe Kommunes Udviklingspulje og flere fonde, og vi undersøgte priser fra to forskellige leverandører.

I efteråret fik vi kr. 25.000 fra Nordea Fonden, som blev overrakt i hallen af Morten Sejling fra Nordea - og kr. 14.251,60 fra Udviklingspuljen. Det rakte til 4 trampoliner. Haslev Svømmehal gav OK for, at trampolinerne kunne stå i deres kælder, så nu var der bare tilbage at finde et kursus, hvor instruktørerne kunne lære at bruge trampolinerne. Det lykkedes at samle alle den 22. januar i år. Pt. ligger trampolinerne desværre stille, da vi mangler den rette ’transportvogn’, som bademestrene i forbindelse med rengøring kan flytte trampolinerne på. Der skal tages hensyn til diverse arbejdsmiljø-regler. Når alt er på plads, udsender vi pressemeddelelse og skaber god opmærksomhed om SIF.

26. maj 2016 åbnede vi for tilmeldinger til den kommende sæson. Det var svært ikke at være meget stolt, da vi så den meget lange – fine – kø, som alle forældrene stod i for at aflevere tilmeldinger til sæsonen 2016/2017.

I foråret tog vi initiativ til at drøfte den gamle svømmeaftale – aftale om fordeling af tiderne i svømmehallen – med Bråby IF. Aftalen indebærer at SIF afleverer 1/3 af afdelingens overskud til Bråby IF. Drøftelserne endte kort fortalt med, at ordningen fortsætter som hidtil med nogle få opdateringer i forhold til valg af medlemmer til svømmeudvalget. Og det gode samarbejde ligeså.

I juni måned sagde vi farvel til 2 instruktører, nemlig Pernille Malm (instruktør om torsdagen) og Jørgen Essendrop (mange årig instruktør om tirsdagen) som gerne ville gå på pension. Instruktørplanen for vores hold torsdag aften faldt hurtigt på plads. Den gav spændende nye udfordringer til nogle af vores unge instruktører. Hen over sommeren lykkedes det at få kontakt til Susan Hemmingsen, som overtog undervisningen om tirsdagen i samarbejde med Jørgen Nielsen.

Året sluttede af med juleafslutning den 15. december i den sædvanlige hyggelige stemning med lys på kanten af bassinet og julemusik i højtalerne. De store børn og unge svømmede med levende lys i vandet, hvilket er en god balance øvelse. På vejen ud af døren bød svømmeudvalget på småkager og frugt.

Tak til alle instruktører, frivillige og ikke mindst svømmeudvalget for et utrolig godt samarbejde. Må det fortsætte i 2017!

Gymnastik
Træningen var i gang fra januar og blev afsluttet med en rigtig god opvisning den 12 marts.
Vores flotte junior hold med 10 piger var på gulvet flere gange med forskellige opvisninger, og det er altid spændende at se, hvad de har fundet på med udklædning og redskaber, flot-flot.
Holdet med 12 drenge og piger på airtrack havde virkelig gang i mange nye spring og en god rytme/opvarmning serie. De sluttede af med at vende rumpen mod publikum og bagpå kunne de danne ordet airtrack. Rigtig godt fundet på.
Putterne, der er fra 3 til 5 år, var i alt 10 gymnaster, og de viste meget forskelligt både leg – hop – ribber og gymnastik på redskaber.
Frøerne, der er fra 5 til 8 år, havde 12 gymnaster på holdet, og det var meget med redskaber – lære at stå og gå på række – hjælpe hinanden med forståelse for, hvorfor man lige gør sådan i en øvelse og god læring til musik.
Mor-far/barn havde nogle rigtig gode søndag formiddage med en times leg – trækken på lagner – hoppe i faldskærm og små sangleje.
Den nye sæson 2016/2017 startede op i september uge 38 med Airtrack, hvor der kom 18 gymnaster – SÅ FLOT, og de har virkelig været meget aktive og lidt højrystede, men helt sikkert hygget sig.
Dorthe Jørgensen er startet i militæret, så Rikke Strange Jensen hjælper som træner på holdet.
Børneholdene fra 3 til 5 år og fra 5 til 8 år er slået sammen, så der er 20 piger og drenge på holdet. De vil meget gerne prøve alle redskaber og de forskellige øvelser, der kan udføres på gulv og i ribber.
På juniorholdet er der 8 piger, og det er så spændende, hvad de finder på, pigerne er meget inde over alle øvelser, udformning og ideer til program for holdet til opvisning, så lækkert at se.
Vi startede op med 4 på mor-far/barn hold, så det blev lukket ned omkring efterårsferien.
Alle hold var til juleafslutning sidste uge før jul, hvor der først var lidt gymnastik og så saftevand og æbleskiver i klubhuset sammen med rigtig mange forældre. SÅ HYGGELIGT
Jeg vil gerne sige tusind tak for godt samarbejde med alle omkring mig i Svalebæk Idrætsforening.

Bordtennis
Svalebæks bordtennisafdeling startede 2016 med fuldt program i turneringen i serie 1 og 2. I marts sluttede sæsonen og begge hold opnåede en flot 4. plads i deres rækker, som var meget tilfredsstillende for alle aktive spillere. Klubmesterskabet blev afholdt vanen tro efter turneringsafslutningen, og det blev en flot sejr til Thomas Beierholm, som til daglig spiller på klubbens førstehold i serie 1.
Der i alt 11 aktive spillere i afdelingen, alle seniorspillere, og der trænes flittigt året igennem hver mandag i salen.
Den nye sæson startede op i august efter sommerferien. I mellemtiden havde vi sagt farvel til Kasper Jacobsen, som ønskede at prøve lykken i Roskilde på et lidt højere niveau. Det betød en lille omrokering på begge hold forud for turneringsstart i oktober, og rent sportsligt blev vi lidt ramt af dette skifte således, at begge hold i nuværende sæson ligger i bunden af både serie 1 og 2. Så meget kan det betyde, at én spiller rejser fra 1. holdet, og vi har været nødt til at nedsætte forventningerne til vores resultater generelt.
Men set med positive briller har vi formået at undgå nedrykning i begge rækker, og begge hold har spillet mange gode kampe, og vi har formået, at bevare vores gode kammeratskab og sammenhold generelt i afdelingen.
Vi har fået tilgang af 3 nye spillere på et lidt lavere niveau, og vi vurderer nu i kommende sæson, om vi skal have yderligere et turneringshold eller, om vi skal tilmelde et serie 3 hold i stedet for nuværende serie 2 hold. Det må tiden vise.
Tak for et endnu et godt bordtennis-år i Svalebæk !! :)
Kultur og Fritid har betalt nye lysstofrør til gymnastiksalen Torben har sat dem op – tak for det.

Fodbold
Michael har haft omkring 8-10 børn i alderen 3 – 10 år til bold og leg først inde i gymnastiksalen og efter 1. april ude på boldbanerne. Alt muligt sjovt med bolde og lege og hyggelig afslutning i klubhuset både i juni og i september. Og så fortsætter børnene til gymnastik.

Badminton
Nøglebrikker driller stadig.
Vi har flyttet nogle af vores spillere fra Nordskov til Vesterled og udlånt tiden i Nordskov til HFC. Det gav lidt problemer, inden de fandt ud af, at de faktisk selv skal søge tiden for at have lov til at bruge den.

Dart
Træner mandag og onsdag. Banerne er godkendt af Dansk Dartunion. Deltager i turnering, ligger pænt. T-shirts med SIF logo, har selv skaffet sponsorer. Computere er omfattet af vores indboforsikring.
Stor tilfredshed med at være en del af SIF.
Omrokering af tavler, herunder maling af væg, flytning af lamper, tavler og skærme. Vi tager så småt bane 4 i brug, så hele arrangementet skal flyttes til venstre. Vi går i gang med flytningen efter turneringen er slut.
Sommerdart fredag den 12. maj (St. bededag). Vi spiller fra om formiddagen til vi ikke gider mere.
Åbent hus med avis-annoncering, forslag til dato: Lørdag den 10. juni fra kl. 10:00 til kl. 15:00.
Afdelingens generalforsamling ændres til at ligge sidst i januar pga. SIF's generalforsamling.

Stor tak til bestyrelsen, udvalgene, frivillige hjælpere, forældre og andre, der bakker op om vores forening. På trods af svære tider holder vi humøret oppe, holder gang i aktiviteterne og passer godt på vores klubhus 

Pbv
 
Hanne Castenschiold
Svalebæk Idrætsforening, Kirkevej 18 B, 4690 Haslev